Ndayishimiye floreert bij Willem II door vertrouwen Koster: ‘Ik kan steeds meer mijn eigen ding doen’

Mike Trésor Ndayishimiye was zaterdagavond uitermate tevreden na de 4-0 overwinning tegen Sparta. Hij maakte zijn eerste goal in het shirt van Willem II.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Willem II en Sparta Rotterdam (Premium)

Ndayishimiye krijgt de laatste weken het vertrouwen van trainer Adrie Koster en dat betaalt zich uit. ,,Ik kan meer en meer mijn stempel drukken en mijn eigen ding doen", vertelt hij. ,,Natuurlijk moet ik nog veel leren maar ik denk dat ik week na week meer toevoeg aan het team.”

De middenvelder kreeg de lach niet van zijn gezicht na zijn eerste treffer voor de Tricolores. ,,Daar was ik al een tijdje op aan het wachten, ik ben erg blij.” Ook in het veld was het genieten aldus de aanvaller. ,,Het is erg fijn als iedereen met vertrouwen speelt", zei Ndayishimiye lachend. ,,Dat was zeker te zien in de eerste helft waarin we er ook gelijk drie maakten. Dat geeft alleen maar een boost.”

Tandem

Vandaag ontstond er tussen Che Nunnely en Ndayishimiye ook een heuse tandem. ,,Ik gaf de assist op zijn goal en hij de assist op mijn goal. Het gaat geweldig.” De twee blijken elkaar al langer te kennen. ,,We speelden in de jeugd bij Anderlecht en Ajax tegen elkaar en natuurlijk ook met de nationale elftallen. Ik kan het zeer goed vinden met hem.”

Volledig scherm
Mike Tresor Ndayishimiye (Willem II, rechts) viert de winst met teamgenoot Che Nunnely. © BSR Agency