Volledig scherm
Elton K. © Soccrates/BSR Agency

Negen maanden celstraf geëist tegen Willem II-aanvaller Elton K. (21)

Tegen de Belgische voetballer Elton K. van Willem II is door het parket Halle-Vilvoorde een gevangenisstraf van negen maanden geëist. Dat meldt het Belgische persbureau Belga.

De 21-jarige aanvaller zou zijn bankrekening ter beschikking hebben gesteld aan een bende oplichters, die een bejaarde man uit Affligem begin 2018 een bedrag van 5000 euro afhandig wilde maken. Door toedoen van zijn bank ging de illegale transactie net niet door.

Blanco strafblad

Omdat Elton K. een blanco strafblad heeft, is het parket bereid akkoord te gaan met een voorwaardelijke straf. Zelf vroeg de voetballer, bij monde van zijn advocaat, om vrijspraak. ,,Hij verdient goed zijn brood als voetballer. Hij weet van deze hele zaak ook helemaal niets af”, betoogde zijn advocaat. Het vonnis valt op 27 november.

Elton K. is aan zijn eerste seizoen bezig bij Willem II. De aanvaller fungeerde in september drie keer als invaller. Daarna kwam hij in de eredivisie niet meer in actie. Hij speelde de voorgaande twee seizoenen voor FC Eindhoven.

Willem II wenste woensdag niet in te gaan op de situatie van Elton K.