Volledig scherm
Willem II-supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse. © BSR Agency

Nieuw: Willem II werkt met variabele ticketprijzen, zelfs in één vak verschillen

Willem II hanteert dit seizoen variabele ticketprijzen voor losse kaartjes. Per wedstrijd wordt bekeken in welke categorie die valt. 

De eerste twee thuiswedstrijden, tegen Vitesse (0-2) en FC Emmen (zaterdag), zijn ingedeeld in de goedkoopste categorie. De goedkoopste kaartjes kosten dan 13 euro voor een volwassene en 7 euro voor een kind. De wedstrijd tegen Emmen is - wellicht mede daardoor - nagenoeg uitverkocht. Een week later, als Willem II tegen Feyenoord aantreedt in eigen stadion, gelden heel andere prijzen. Het goedkoopste kaartje voor een volwassene kost dan 26 euro, voor een kind 13 euro. 

Volgens een woordvoerder van de club wordt er dit seizoen geëxperimenteerd met prijzen. ,,Zo betalen ook niet alle mensen binnen één vak hetzelfde tarief. We hanteren drie tarieven per vak. Wie het dichtst  bij het veld zit, betaalt meer dan wie bovenin dat vak zit.” 

Als Willem II er in slaagt de stadionbezetting te verhogen, dan is de club van plan het stadion uit te breiden met enkele duizende zitplaatsen, onder meer door het veld te verlagen zodat er onderin alle vakken enkele rijen stoeltjes kunnen worden toegevoegd.