Volledig scherm
Sebastian Holmén kijkt toe hoe Denzel Dumfries wegrent na zijn openingstreffer. © ANP Sport
3
EINDE
0
  • Denzel Dumfries 32'
  • Ryan Thomas 70'
  • Mike Trésor Ndayishimiye 90'+4'

Onherkenbaar Willem II verliest Brabantse derby van PSV

Na negen competitiewedstrijden zonder nederlaag heeft Willem II zaterdagavond moeten buigen voor PSV. De Tilburgers haalden hun gebruikelijke niveau niet, waarvan de al tijden kwakkelende ploeg van Ernest Faber gretig profiteerde: 3-0.

Willem II begon slordig en kreeg in de eerste helft geen vat op de jagende Eindhovenaren, die voorkwamen dat de Tilburgers langer dan een paar tellen balbezit hadden. Zelf werd PSV wél een paar keer gevaarlijk en een van die aanvallen leidden tot een treffer. Denzel Dumfries werd na ruim een halfuur geen strobreed in de weg gelegd toen hij het strafschopgebied naderde, naar binnen trok en een lage, droge, diagonale knal afleverde. Die was te machtig voor Willem II-keeper Timon Wellenreuther: 1-0.

Bekijk hier de samenvatting van PSV - Willem II

PSV, moe van het opjagen, hield zich vervolgens koest tot de rust, die Willem II haalde met een nog te herstellen achterstand. In Alkmaar lukte het de ploeg van Adrie Koster om na een vergelijkbare eerste helft het duel met AZ te doen kantelen en met 1-3 te winnen. Was iets dergelijks ook mogelijk in Eindhoven?

Energieker uit de kleedkamer

Willem II kwam in ieder geval energieker uit de kleedkamer na rust, maar het spel bleef slordig zodat grote kansen uitbleven. Vangelis Pavlidis bood Mike Trésor Ndayisimiye een goede schietkans van zo’n 18 meter, maar de inzet ging over het doel van Lars Unnerstall.

PSV hoefde niet meer aan te vallen en beperkte zich tot het uidelen van prikjes als de situatie zich daarvoor leende. En dat leverde zowaar een tweede treffer op. Als een duveltje uit een doosje verscheen Ryan Thomas in de 71ste minuut vrij voor Wellenreuther en hij gleed de bal voorbij de doelman: 2-0.

Niet goed genoeg

In de slotfase probeerde Koster het nog met Damil Dankerlui, Marios Vrousai en Paul Gladon in plaats van Driess Saddiki, Mats Köhlert en Pol Llonch. Het spelbeeld veranderde er niet drastisch door. Het was eenvoudigweg niet goed genoeg wat Willem II liet zien in Eindhoven en de nederlaag was het logische gevolg daarvan. De stand liep zelfs nog op naar 3-0 door een blunder van Mike Trésor Ndyahishimiye, die de bal in de extra tijd zomaar in eigen doel schoof.

Nadat de rook is opgetrokken, staat Willem II nog wel ‘gewoon’ boven PSV in de eredivisie. Maar het had, als het zich op z’n best had laten zien in het Philips Stadion, heel goede zaken kunnen doen. Volgend seizoen een nieuwe kans om voor het eerst sinds 1983 eens met drie punten thuis te komen na een bezoek aan PSV.