Volledig scherm
João Quierós op de training bij Willem II. © BD

Portugese verdediger João Queirós op proef bij Willem II

João Queirós is dinsdagmorgen begonnen aan een proefstage bij Willem II. De 21-jarige centrale verdediger uit Viena de Castelo is afkomstig van FC Köln, waar zijn contract nog een jaar doorloopt. De 1,92 meter lange linkspoot werd afgelopen jaar verhuurd aan Sporting Lissabon, dat daarbij ook een optie tot koop bedong. 

De Portugese topclub heeft Quierós toestemming gegeven voor een trainingsstage in Tilburg. Die duurt tot en met de vriendschappelijke wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Zulte Waregem (15.00 uur). 

Quierós is opgeleid bij SC Braga in zijn thuisland en speelde al eens een half seizoen in de jeugd van het Braziliaanse Palmeiras. Twee jaar geleden verhuisde hij voor drie miljoen euro van SC Braga naar FC Köln. Bij de Duitse promovendus tekende hij destijds een contract tot 2022. In Köln kwam Quierós namens het reserveteam tot veertien duels in de Regionalliga West.

Jeugdinternational

Queirós werd regelmatig geselecteerd voor de Portugese jeugdselecties. Hij kwam tot 23 jeugdinterlands, waarvan elf voor Portugal onder negentien.