Volledig scherm
Argentina's midfielder Guido Rodriguez (L) and Ecuador's midfielder Jhonny Quinonez ( © BSR Agency

Quiñonez is nu A-international, Pavlidis en Vrousai blijven op de bank

Willem II heeft er met Jhonny Quiñónez een A-international bij. Quiñónez maakte in het Spaanse Elche zijn debuut voor de A-ploeg van Ecuador tegen Argentinië. Veel plezier zal de middenvelder er niet aan beleefd hebben. Ook al ontbraken spelers als Lionel Messi en Kun Agüero, het werd toch 6-1.

Quiñónez en voormalig Willem II-speler Diego Palacios maakten na rust hun opwachting. Ecuador stond op dat moment al met 3-0 achter. Angel Mena bracht Ecuador, dat met een selectie speelde die volgend jaar op de Spelen kan actief kan zijn, terug op 3-1. In de slotfase scoorden de Argentijnen nog drie keer.

In de zevende interland van dit kalenderjaar gebruikte Griekenland voor het eerst geen spelers die bij Willem II of recent bij Willem II speelden. Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai bleven zaterdag in Rome bij de 2-0 nederlaag tegen Italië negentig minuten op de bank.

Griekenland hield lang stand tegen Italië. Halverwege de tweede helft maakte Jorginho de 1-0. Door een afstandsschot van Bernadeschi werd het nog 2-0. Italië heeft zich al geplaatst voor het EK, dat voor de Grieken buiten beeld is.

Bondscoach John van ‘t Schip ziet de Italianen zelfs als favoriet voor het EK. ,,Ze hebben geweldige verdedigers, goede middenvelders en getalenteerde aanvallers. Ik zie ze als een outsider voor het EK, misschien zelfs wel als een favoriet”, zei hij.

Van ‘t Schip gaat verder met het doorvoeren van verjonging in de selectie met het oog op de kwalificatie voor het WK in 2022 in Qatar.