Volledig scherm
Sierhuis na de 2-0. © ANP Sport
2
EINDE
0
  • Kaj Sierhuis 40' 47'

Slap Willem II gaat door de ondergrens in Groningen

De uitwedstrijd bij FC Groningen van zondagmiddag was er voor Willem II een om snel te vergeten. De Tilburgers - die als nummer 6 aan deze speelronde begonnen - speelden bijzonder slap en werden eenvoudig aan de kant gezet: 2-0.

FC Groningen zette Willem II direct onder druk en de thuisploeg kreeg in de openingsfase ook een paar grote kansen. Joel Asoro gleed de bal maar net naast het doel, Ahmed El Messaoudi liet een grote kopkans onbenut en opnieuw Asoro kon vrij voor Timon Wellenreuther geen gaatje vinden; de doelman bracht redding, zoals hij dat even later ook deed bij een geplaatste kopbal van Kaj Sierhuis.

En dan plots, uit het niets, was daar in de 27ste minuut plots een enorme kans voor Willem II. Pavlidis kreeg de bal kado en kon alleen op keeper Sergio Padt af. De hoek was lastig, de Griek mikte naast het Groningse doel.

Maar in de 40ste minuut gebeurde dan toch wat eigenlijk niet kon uitblijven: FC Groningen kwam op voorsprong. Sierhuis stond aan het eind van een vlotte aanval en tipte de bal van dichtbij siervol voorbij de graaiende armen van Wellenreuther: 1-0. Nog voor rust kreeg Driess Saddiki een gele kaart vanwege een bewuste handsbal; hij is geschorst en mag niet meedoen in de thuiswedstrijd tegen PSV volgend weekeinde.

Poeier

In de rust maakte Adrie Koster gebruik van zijn eerste wisselmogelijkheid. Ché Nunnely bleef achter in de kleedkamer, Jhonny Quinonez kwam voor hem in het veld. Willem II kreeg in de tweede helft direct een corner, maar een minuut later was het aan de andere kant raak. Kaj Sierhuis kreeg alle ruimte om in het strafschopgebied uit te halen en poeierde de bal in de korte hoek langs Wellenreuther: 2-0. Met Bart Nieuwkoop voor Driess Saddiki en Paul Gladon voor Miquel Nelom probeerde Koster het tij nog te keren, ook al was hij na 65 minuten al door zijn wissels heen. Maar het mocht niet baten. Willem II bleef slordig en schijnbaar ongeïnspireerd voetballen; een resultaat zat er geen moment in.

Tien minuten voor tijd kwam FC Groningen nog even goed weg toen de scheidsrechter een elleboogstoot van Charlison Benschop in het gezicht van Sebastian Holmen af deed met een gele kaart.In de extra tijd deed Mike te Wierik hetzelfde bij Pavlidis, opnieuw onbestraft. Maar het zou het eindresultaat van de middag niet hebben veranderd. Daarvoor was Willem II eenvoudigweg te slecht in Groningen.