Scheuren in de sokkel van het standbeeld van Jan van Roessel
Volledig scherm
Scheuren in de sokkel van het standbeeld van Jan van Roessel © BD

Sokkelcrasher meldt zich bij Willem II en biedt excuses aan

De automobilist die de schade veroorzaakt heeft aan het standbeeld van Jan van Roessel voor het stadion van Willem II, heeft zich gemeld bij de club.

Op beelden van een bewakingscamera was te zien dat iemand  in de nacht van vrijdag op zaterdag vooruit-rijdend tegen de sokkel van het beeld botste en vervolgens het hazenpad koos. De schade was aanzienlijk. Willem II deed zaterdag een oproep aan de dader om zich te melden. Dat gebeurde zondagavond. ,,Het betreft een man”, aldus een woordvoerder van de club, die geen nadere gegevens over hem wil verstrekken uit privacy-overwegingen. 

Supporters

Willem II gaat nu in conclaaf met de verzekeringsmaatschappij van de man. Het doel is om de beschadigde plaat van de sokkel zo spoedig mogelijk te vervangen. Dat heeft nogal wat voeten in aarde, aangezien er een groot aantal namen in de plaat is gegraveerd van voetballers die tenminste honderd wedstrijden voor Willem II hebben gespeeld. ,,De bouw van het beeld inclusief de sokkel is geïnitieerd en financieel mogelijk gemaakt door onze supporters”, aldus de woordvoerder. ,,Daarom hechten wij er grote waarde aan dat het er binnenkort weer fraai uitziet.”

Het vermoeden bestaat dat de automobilist met deels bevroren voorruit is gaan rijden en het standbeeld niet heeft opgemerkt. Willem II gaat kijken naar mogelijkheden om herhaling te voorkomen. Er wordt gedacht aan het neerzetten van paaltjes of een  bloemenperkje, zodat de sokkel niet meer aangereden kan worden.