Volledig scherm
Kostas Tsimakis omhelst Willem II speler Ben Rienstra na zijn eerste treffer tegen PSV . © Photo News

Spelers Willem II vierden zege op PSV bewust niet uitbundig

Op de voor Willem II historische zaterdagavond - met een ongekende 5-0 zege op koploper PSV - kwam na afloop toch een klein smetje. De spelers van de Tilburgse club weigerden de overwinning uitbundig te vieren met de supporters. 

Ja, de spelers liepen een ereronde en klapten naar de fans, die op hun beurt euforisch waren over de vernedering van de Eindhovense topclub. Maar de supporters op de KingSide begrepen niet waarom hun spelers niet op de gebruikelijke wijze een linie vormden en hun armen een aantal keer de lucht ingooiden samen met de fans. 

In eerste instantie was er ongeloof op de KingSide hoorbaar toen de spelers klappend voorbij liepen. Maar de trouwe fans rekenden op een herkansing na afloop van de ereronde. Toen de spelers echter de catacomben in gingen, werden zij op een fluitconcert getrakteerd. 

Pamflet

Het was een statement van de spelers richting de fans die eerder deze week een statement maakten met een pamflet waarmee zij het vertrek van trainer Erwin van de Looi eisten. Met een lijst aan argumenten bekrachtigden de fans hun betoog. Zij kondigden aan dat de KingSide voor de wedstrijd tegen PSV - en de eerste vijf minuten van het duel - leeg zou blijven als Van de Looi nog hoofdtrainer was bij deze wedstrijd. 

Niet gecharmeerd

Zo ver kwam het dus niet, maar de spelers lieten na de zege op PSV blijken niet gecharmeerd te zijn van de actie van de fans. Aanvoerder Ben Rienstra zei dat de spelers het niet gepast vonden om na zo'n hectische week met het vertrek van de trainer een zege zeer uitbundig te vieren. Hij liet wel meteen weten dat er nu zand over moet en dat spelers en supporters zij aan zij de slotfase van de competitie moeten ingaan.

Overigens stapte spits Fran Sol na afloop van de wedstrijd nog wel even richting middenstip om kusgebaren te maken richting de KingSide toen zijn ploeggenoten de catacomben in gingen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement