'Stabiele' Branderhorst wil de boel achterin iets meer dichthouden

VideoMattijs Branderhorst heeft zich dit seizoen opgewerkt tot eerste doelman van Willem II. Het jeugdexponent van de Tilburgers besliste de concurrentiestrijd met aankoop Timon Wellenreuther in zijn voordeel. ,,Ik ben blij dat ik een vrij stabiele indruk kan maken."

In de Portugese Algarve, waar de ploeg van Van de Looi momenteel een trainingskamp belegt, blikt Branderhorst terug op de eerste seizoenshelft. Daarin liet Willem II zien in staat te zijn om makkelijk doelpunten te maken, maar ook dat het achterin kwetsbaar is. ,,Volgens mij hebben we in de eerste seizoenshelft 40 goals tegen gehad", lepelt Branderhorst op. ,,Dat is bijna even veel als vorig jaar het hele seizoen. Aan de ene kant speel je wel aanvallender, maar daardoor geef je achterin meer ruimte weg. Misschien kunnen we het daar iets meer dichthouden."

Stabiel

Over zijn eigen rol in het team is Branderhorst tevreden. De doelman uit Tiel kwam dit seizoen tot dusver tot elf competitiewedstrijden. ,,Ik heb eigenlijk altijd gehoopt de eerste wedstrijden stabiel te spelen. Dat is gelukkig heel goed gegaan. Ook als je toch leeftijdsgenoten van mij bezig ziet in de eredivisie, die een beetje in hetzelfde schuiten zaten als ik en toch wisselend presteren. Ik ben blij dat ik een vrij stabiele indruk kan maken."

Willem II keert komend weekeinde huiswaarts. De Tilburgers hervatten volgende week zondag om 14.30 uur de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen, de oude werkgever van coach Erwin van de Looi.

Volledig scherm
Mattijs Branderhorst. © Proshots
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Fran Sol heeft de kwaliteiten om eerste spits van Feyenoord te worden

  • Ja (74%)
  • Nee (26%)
2441 stemmen