Volledig scherm
De plaat met gegraveerde namen is weer hersteld. © Willem II

Standbeeld van Willem II-clubicoon Jan van Roessel weer in ere hersteld

De sokkel van het standbeeld van Willem II-clubicoon Jan van Roessel is weer hersteld. De sokkel, die op de parkeerplaats van de voetbalclub staat, raakte eind november vorig jaar zwaar beschadigd toen een man er met zijn auto tegenaan reed.

De automobilist ging er in eerste instantie vandoor, maar meldde zich later bij Willem II. De club kon daardoor contact opnemen met de verzekeraar van de man, om de schade te verhalen. De bouw van het standbeeld inclusief sokkel was geïnitieerd en financieel mogelijk gemaakt door Willem II-supporters.

Het herstellen van de plaat met namen van Willem II’ers die minstens honderd wedstrijden voor de Tricolores speelden, had wat voeten in de aarde. Er moest een nieuwe plaat komen, waarin alle namen konden worden gegraveerd. 

Willem II bekijkt nog of het maatregelen neemt om zulke ongevallen in de toekomst te voorkomen. Gedacht wordt dan aan het plaatsen van paaltjes of een bloemenperkje.

Volledig scherm
Het standbeeld van Jan van Roessel wordt weer in ere hersteld. © Willem II
Volledig scherm
Een deel van de namen van spelers die minstens 100 wedstrijden voor Willem II speelden, moesten opnieuw worden gegraveerd. © Willem II