0
EINDE
2
  • Mike Trésor Ndayishimiye 42'
  • Damil Dankerlui 78'

Sterk Willem II bezorgt koploper Ajax eerste nederlaag van het seizoen

VIDEOWillem II heeft Ajax de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. In de Johan Cruijff Arena werd het door goals van Mike Trésor Ndayishimiye en Damil Dankerlui verrassend 0-2.

Op basis van de ranglijst kon Ajax-Willem II vooraf als topper worden bestempeld, maar het spel in de eerste helft liet dat allerminst zien. Ajax joeg Willem II in de beginfase wat op en kreeg via Hakim Ziyech de grootste kans. Hij schoot van afstand, Timon Wellenreuter redde. 

Bekijk hier de samenvatting van Ajax - Willem II (premium)

De Tilburgers kwamen halverwege de eerste helft wat beter in de wedstrijd en konden af en toe ook aan aanvallen denken. Maar grote kansen leverde dat Willem II nou ook weer niet op en ook stonden de Ajax-supporters niet op de banken voor het spel dat de Amsterdammers lieten zien. Sterker nog: vlak voor rust haalde Sergino Dest Nunnely onderuit in het strafschopgebied. Mike Trésor Ndayishimiye schoot onberispelijk raak en zorgde voor een verrassende ruststand in de Arena: 0-1.

Sterke Wellenreuther

In de tweede helft probeerde Ajax een tandje bij te zetten en creëerde het verschillende kansen, maar Willem II bleef op de been door onder meer uitstekend keeperswerk van Wellenreuther. In de ruimte die ontstond door het aanvallende spel van Ajax, profiteerde Willem II maximaal. Invaller Damil Dankerlui kon aan de rechterkant doorlopen en schoof de bal in de verre hoek achter doelman André Onana.

De laatste tien minuten zat de aansluitingstreffer er meerdere keren in voor de Ajacieden, maar de lat en opnieuw Wellenreuther stonden in de weg. Willem II mag door de winst op Ajax in ieder geval een dag genieten van de derde plek in de eredivisie.

Volledig scherm
Damil Dankerlui viert de 0-2 tegen Ajax met zijn medespelers. © BSR Agency