Volledig scherm
Erwin van de Looi © Geert van Erven

Sterker Willem II speelt gelijk tegen Roda JC

TILBURG - Willem II wacht nog altijd op de eerste competitiezege in een thuiswedstrijd in 2016. De ploeg van coach Erwin van de Looi speelde zaterdagavond met 0-0 gelijk tegen Roda JC, de ploeg waartegen de Tilburgers de laatste keer wonnen in eigen huis (december 2015). De Tilburgers waren grotendeels de bovenliggende partij.

Willem II begon, gesteund door de stunt van vorige week bij Ajax (1-2), voortvarend aan het duel. Grote kansen leverde het overwicht niet op. Tilburgse dreiging bleef beperkt tot een uithaal van Darryl Lachman en een kopbal van Erik Falkenburg die net naast het doel belandde. Roda JC loerde vooral op de counter. De Limburgers werden op die manier ook enkele keren gevaarlijk.

Na rust werd het aantrekkelijker. De eerst mogelijkheid was opnieuw voor Falkenburg, maar zijn schot ging ruim over. In de slotfase kroop Roda meer uit zijn schulp, maar Willem II-doelman Kostas Lamprou voorkwam een Limburgse treffer. Het slotakkoord was weer voor Falkenburg, maar de Willem II'er zag zijn poging uit de draai gestuit door Benjamin van Leer.