Volledig scherm
Elmo Lieftink. © Toin Damen

‘Supporters Willem II verkiezen Lieftink boven Anita, Croux moet Özbiliz vervangen’

Uitslag PollAls het aan de lezers van het Brabants Dagblad ligt, start Willem II zondag op bezoek bij aartsrivaal NAC zonder Vurnon Anita. De bijna 1.000 stemmers opteren voor Elmo Lieftink op het middenveld van de Tilburgers.

Anita, die deze zomer op huurbasis aansloot bij de ploeg van Adrie Koster, moet het dit seizoen tot nog toe doen met vier invalbeurten. Concurrent Lieftink startte vijf keer in de basis, waaronder tijdens het laatste duel voor de interlandperiode met Feyenoord. Het favoriete middenveld van de BD-lezers wordt gecompleteerd door Daniël Crowley en Pol Llonch.

Voorin is Fran Sol een zekerheidje, net als Donis Avdijaj. Ook Aras Özbiliz ontving genoeg stemmen voor een basisplaats, maar de Armeense aanvaller is niet op tijd hersteld van zijn hamstringblessure en ontbreekt tegen NAC. Jordy Croux geldt als het meest logische alternatief voor Özbiliz. De Belg krijgt iets meer stemmen dan zijn IJslandse concurrent Kristoffer Kristinsson. 

Defensieve linie

Aan de defensieve linie, bestaande uit Fernando Lewis, Freek Heerkens, Thomas Meissner en Diego Palacios, hoeft volgens de lezers van het Brabants Dagblad niet te worden gesleuteld. Verder valt de strijd onder de lat ruim uit in het voordeel van Timon Wellenreuther, die dit seizoen tot nog toe alle wedstrijden in de basis startte.

De wedstrijd tegen NAC in het Rat Verlegh Stadion begint zondag om 12.15 uur en is uiteraard live te volgen op BD.nl.

Volledig scherm
De opstelling van Willem II, als het aan de lezers van BD.nl ligt. © BD