Volledig scherm
Dimitris Kolovos heeft opnieuw met tegenslag te maken. © Proshots

Terugslag voor Dimitris Kolovos bij Willem II

Dimitris Kolovos is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Willem II voor de wedstrijd zaterdagavond tegen Excelsior. De Griekse aanvaller heeft met een terugslag te maken. Al vanaf het begin van de voorbereiding wordt hij geplaagd door een hamstringblessure.

De voormalig speler van KV Mechelen zal maandag ook de wedstrijd van Willem II 2 aan zich voorbij moeten laten gaan. Voor de interlandbreak was hij nog wel tegen de reserves van RKC Waalwijk actief. Vorig seizoen moest Kolovos nog een kruisbandoperatie ondergaan.

Behalve Kolovos ontbreken ook Jordens Peters, Karim Coulibaly en James McGarry. Trainer Adrie Koster noemt de wedstrijd tegen Excelsior cruciaal. Bij winst sluit de Tilburgse club aan bij de subtop. ,,Er zijn altijd ploegen die je wat minder liggen. Excelsior is er daar een van", zegt Koster, die 204 competitieduels aan het roer stond bij de Rotterdamse club. Hij speelde met Excelsior twee keer tegen Willem II. Dat werden twee nederlagen.

De 6-1 nederlaag bij PSV is inmiddels verteerd. Bij de nabespreking legde Koster het accent op het grote aantal persoonlijke fouten. ,,Die nederlaag had niets met onze manier van spelen te maken", zegt Koster, die waarschijnlijk weinig in zijn basisopstelling zal veranderen.

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther; Dankerlui, Lewis, Heerkens, Palacios; Llonch, Crowley, Akkaynak; Ozbiliz, Sol, Avdijaj.