Tilburger Bogaers geniet op trainingskamp Willem II: 'Keihard werken om die kans te grijpen'

Zijn mooiste cadeau kreeg Pieter Bogaers twee dagen voor de kerst. De 18-jarige voetballer van de A-jeugd en Jong Willem II kreeg van hoofd opleidingen Bastiaan Riemersma te horen dat hij was toegevoegd aan de A-selectie voor het trainingskamp in Portugal.

Quote

Dat ik zo laat ontdekt ben, heeft waarschijn­lijk met mijn manier van voetballen te maken.

Pieter Bogaers over de overstap van Sarto naar Willem II.

Door het plotse vertrek van Thomas Kok naar FC Dordrecht is hij de enige in Tilburg geboren en getogen speler in de uitgebreide selectie van Willem II. Het is een status waar hij lang niet aan gedacht had. Pas op zijn vijftiende maakte hij de overstap van Sarto naar Willem II. ,,Dat ik zo laat ontdekt ben, heeft waarschijnlijk met mijn manier van voetballen te maken”, zegt hij. ,,Al was ik aanvoerder, ik viel misschien niet zo op. Ik ben een middenvelder die anderen beter laat spelen. Slim proberen ruimte te creëren, handig zijn met passes. Dat zijn mijn kenmerken.”

Het grote idool van Bogaers is niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. Hij kijkt naar Sergio Busquets, de pion die bij Barcelona anderen beter laat functioneren. ,,Hoe hij vrijloopt. De manier waarop hij zijn passes geeft. Daar kan ik enorm van genieten. Het is een speler die goed om zich heen kijkt en doet wat voor het teambelang noodzakelijk is.”

Volledig scherm
Pieter Bogaers in actie op het trainingsveld in Portugal. © ©Toin Damen

Goed om zich heenkijken doet Bogaers ook. Op het trainingsveld van het Colina Verde Golf & Spa resort zijn spelers als Ben Rienstra en Pedro Chirivella zijn voorbeelden. Waar hij vooral aan moet wennen is het hogere tempo. De belasting is groot voor de spelers van Jong Willem II. Daar had zijn kamergenoot Victor van de Bogert hem al voor gewaarschuwd. Hij was vorig seizoen een van de jongeren, die traditioneel een kans krijgen bij een winters trainingskamp van Willem II.

Mathijsen

Joris Mathijsen is zo begonnen, Frank van Mosselveld ook. Er zijn tal van spelers die zich bij zo’n buitenlandse trainingsstage voor het eerst onderscheidden. Bogaers beseft terdege dat het een kans is. ,,Keihard werken om die kans te grijpen.”

De technische staf zorgt er wel voor dat de jongere spelers niet overbelast raken. Zo bleef Bogaers met Justin Ogenia, Kristófer Kristinsson en Dylan Ryan na een zware trainingsochtend al een middag in het hotel, terwijl de rest wel naar het veld ging.

Volledig scherm
Pieter Bogaers op het trainingskamp van Willem II. © ©Toin Damen

Voor Bogaers is het vooral afwachten wat er daarna gaat gebeuren. Hij is al van kleins af aan supporter van Willem II en hoopt ooit zelf in het stadion te mogen excelleren. Maar de weg is nog lang. Bogaers is nog niet in bezit van een contract. Hij combineert het voetbal met een studie marketing en communicatie. Op de opleiding is zijn kamergenoot en vriend Van de Bogert zijn klasgenoot.

Olie

Hij zegt dat de kans klein is dat we hem in de olie terugzien. Zijn vader exploiteert de Swing Happy Hour-tankstations. En dan is er natuurlijk nog zijn opa van Vollenhoven Olie. Wie het bij Willem II over Pieter Bogaers heeft, denkt automatisch dat gedoeld wordt op de man die vroeger voorzitter was van de ledenraad en van de raad van ambassadeurs.

In die laatste hoedanigheid speelde Pieter Bogaers, ook de man van de Tilburgse hockeyfusie, een niet onbelangrijke rol bij het behoud van Willem II bijna acht jaar geleden. Misschien stond hij daarmee aan de wieg van een loopbaan die zijn kleinzoon in het betaalde voetbal brengt. En zal de naam Pieter Bogaers in de toekomst aan een voetballer worden gelinkt. ,,Het zou mooi zijn als ik mijn doel, het eerste team van Willem II, zou halen. Daar ga ik alles aan doen.”

Quote

Het zou mooi zijn als ik mijn doel, het eerste team van Willem II, zou halen. Daar ga ik alles aan doen.

Pieter Bogaers heeft over zijn droom.
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement