Volledig scherm
Timon Wellenreuther (r) als bankzitter bij Willem II, naast Bartholomew Ogbeche. © Proshots

Timon Wellenreuther uit selectie Willem II gezet

Timon Wellenreuther is door trainer Erwin van de Looi in de aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax (3-1 verlies) uit de selectie van Willem II gezet. Die gaf als reden 'onprofessioneel gedrag' van de Duitse doelman op bij trainingen en buiten het veld. 

In de zomer werd Wellenreuther aangetrokken van Schalke 04 als de opvolger voor de Griekse doelman Kostas Lamprou. Hij tekende een driejarig contract bij Willem II. Hij begon als eerste keeper aan het seizoen, maar raakte zijn basisplaats in oktober aan Mattijs Branderhorst kwijt, die uitstekend bleef presteren. 

,,Wellenreuther laat op een vervelende manier merken dat hij het met die beslissing nog steeds niet eens is", zei Van de Looi na de wedstrijd in Amsterdam. ,,Ik begrijp heel goed dat hij weer eerste keeper wil worden. Maar dat zal hij door prestaties op trainingen moeten laten merken. Hij heeft er niet alles aan gedaan om terug te knokken. Omdat zijn gedrag steeds vervelender werd voor de spelersgroep heb ik deze maatregel moeten nemen."

Een van de eerste klussen van Van de Looi in het nieuwe jaar zal een gesprek met Wellenreuther zijn. ,,Daaruit zal blijken of hij weer aan kan sluiten bij de selectie", aldus Van de Looi. ,,Wellenreuther is een talentvolle keeper. Uit dat gesprek zal blijken of hij ervoor kiest om te vechten of te vluchten."

Al eerder beklaagde keeperstrainer Harald Wapenaar zich over de houding van de Duitse doelman. Die gaf al eens aan dat Willem II er verstandig aan zou doen om Wellenreuther in de winterstop van de hand te doen en het financiële verlies te nemen indien zijn houding niet zou veranderen. Daarna trad er even verbetering op, tot Van de Looi deze week tot de harde maatregel besloot. 

,,

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement