2020-02-16 18:33:00 (L-R), Damil Dankerlui of Willem II, Marios Vrousai of Willem II, Paul Gladon of Willem II, Gorkem Saglam of Willem II, Mats Kohlert of Willem II during the Dutch Eredivisie match between Willem II Tilburg and FC Utrecht at Koning Willem II stadium on February 16, 2020 in Tilburg, The Netherlands ANP SPORT
Volledig scherm
2020-02-16 18:33:00 (L-R), Damil Dankerlui of Willem II, Marios Vrousai of Willem II, Paul Gladon of Willem II, Gorkem Saglam of Willem II, Mats Kohlert of Willem II during the Dutch Eredivisie match between Willem II Tilburg and FC Utrecht at Koning Willem II stadium on February 16, 2020 in Tilburg, The Netherlands ANP SPORT © ANP Sport
1
EINDE
1
  • Paul Gladon 90'+1'
  • Jean-Christophe Bahebeck 4'

Toch nog een punt voor Willem II na hectische slotfase tegen FC Utrecht

Dankzij een doelpunt in de extra tijd heeft Willem II een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De bezoekers scoorden al in de vierde minuut. De 0-1 leek stand te houden, maar Paul Gladon voorkwam dat in ultimo. Hij tikte van dichtbij de 1-1 binnen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Willem II en FC Utrecht (Premium)

Bij Willem II speelden Damil Dankerlui en Miquel Nelom in plaats van de geblesseerden Freek Heerkens en Pol Llonch. In de vierde minuut was het al raak voor FC Utrecht. Urby Emanuelson wist de bal bij zijn eigen achterlijn nog net binnen te houden en vervolgens leverden de bezoekers een perfecte counter af. Gyrano Kerk stoomde op over de rechterflank en mocht ongehinderd voorzetten. Bij de tweede paal gleed Jean Christophe Bahebeck de 0-1 binnen.

Willem II had even nodig om die klap te verwerken, maar na ruim een kwartier had de thuisploeg het gaspedaal gevonden en drukte dat vol in. Dat leverde na een fraaie tikkie-takkie-aanval meteen een grote kans op, maar het schot van Vangelis Pavlidis ging naast. Na ruim een halfuur was ook Bart Nieuwkoop dicht bij een treffer na een vrije tap van Mats Köhlert. Doelman Jeroen Zoet ranselde de kopbal met een reflex uit zijn doel.

Ook nog in de eerste helft wist Ché Nunnely met een afgemeten voorzet van de rechterflank het hoofd van de vrijstaande Pavlidis te vinden. Die raakte de bal echter maar half. Een slippertje van Damil Dankerlui leidde vlak voor rust bijna tot de tweede Utrechtse treffer. Gyrano Kerk schoot meteen en verraste Timon Wellenreuther, die de bal echter net naast de paal zag rollen.

In de tweede helft bleef Willem II jagen op de gelijkmaker. Dat leverde al snel een reeks van vijf corners op binnen enkele minuten, maar zonder het gewenste resultaat.

Terwijl het steeds harder ging regenen en de storm Dennis ook af en toe wat invloed had op het spel, bleven de Tricolores knokken voor een punt. In de slotfase bracht Willem II-trainer Adrie Koster met Paul Gladon (voor Dankerlui) en Marios Vrousai (voor Nunnely) nog verse krachten. Ook Görkem Saglam kwam nog voor Jordens Peters en maakte zijn debuut.

Het leek allemaal niet te baten, maar in de extra tijd viel de treffer alsnog. Na een rommeloge aanval kreeg Gladon de bal voor zijn voeten en hij kon van dichtbij de 1-1 binnen tikken. En het was volledig verdiend.