Volledig scherm
© Proshots

Trainer Van de Looi per direct weg bij Willem II

Erwin van de Looi is per direct weg bij Willem II. De trainer is zelf opgestapt. Assistent Reinier Robbemond fungeert de komende tijd als interim-trainer.

De 46-jarige trainer heeft zelf besloten op te stappen. Het bestuur van de Tilburgse club nam het woensdag nog voor Van de Looi op door in een statement te stellen dat de aanval van de fans 'onmenselijk en ongepast' was. Robbemond zal de trainingen van donderdag en vrijdag leiden en zit zaterdag tijdens de wedstrijd tegen PSV als eindverantwoordelijke op de bank.

,,Hoewel de club in een statement duidelijk heeft aangegeven met mij door te willen gaan als hoofdtrainer, heb ik na indringende gesprekken in mijn omgeving toch besloten om per direct te stoppen als hoofdtrainer van Willem II'', aldus Van de Looi in een statement.

De laatste weken groeide de onrust onder de fans, dinsdag kwamen de vijf supportersgroeperingen met een motie van wantrouwen richting Van de Looi. ,,Hoewel we ons vorig seizoen al snel veilig speelden en we ook dit jaar handhaving weer volledig in eigen hand hebben en we de halve finale van het bekertoernooi bereikt hebben, moet ik helaas toch constateren dat het sentiment na mijn aangekondigde vertrek aan het einde van het seizoen volledig is omgekeerd'', reageert het lijdend voorwerp. Begin dit jaar al kondigde Van de Looi aan te stoppen na dit seizoen. De laatste weken werd de onvrede onder de achterban steeds groter. 

,,De supporters steken teveel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg. Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt. Ik wil de spelers en staf bedanken voor de zeer prettige samenwerking de afgelopen anderhalf jaar én de warme steun in de afgelopen dagen. Ik wens de club Willem II voor de toekomst al het beste.''

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement