Volledig scherm
De schoen van Ismail Azzaoui. © Wilber Hack

Trainingskamp Willem II: Met de tong op de schoenen

BLOGMet de tong op de schoenen stappen de spelers van Willem II zaterdagmorgen in het vliegtuig terug naar Nederland. Het zijn pittige dagen geweest in Portugal waar een basis voor een succesvolle tweede competitiehelft is gelegd. 

Spelers, die bij het oefenduel met Hibernian geen of weinig speelminuten maakten, ontsnapten op de laatste dag niet aan trainingsarbeid. Willem II had het veld naast het stadion geclaimd om er nog een training af te kunnen werken. 

Tong en schoenen. Als je een week optrekt met spelers, dan vallen er allerlei zaken op. Zo is er een speler die de tong uit zijn voetbalschoenen knipt. Om commerciële redenen wil hij niet genoemd worden. Maar hij heeft een hoge wreef en vindt het wel lekker om zo te voetballen. Bovendien maakt hij er doelpunten mee. 

Volledig scherm
© ©Toin Damen

De traditionele zwarte, leren kicksen zie je vooral nog bij de trainers. Die zweren erbij. De meeste voetballers trekken dat plastic spul aan. Toch kun je ook daar behoorlijk aan verknocht raken. Bij Elmo Lieftink zit in beide neuzen van de schoenen een scheurtje. De sponsor stuurt wel nieuwe, zou je denken. Dan kan ook, maar hij peinst er niet over om ze te vervangen. Ze zitten veel te lekker.

Ismail Azzaoui dan. Hij is alweer toe aan de tweede variant van de schoenen in de kleur goud. Die is hij verplicht te dragen. De Belg heeft er geen moeite mee. Dat hoeft ook niet, als hij maar zo blijft schitteren als tegen Hibernian. Waar iedereen rekende op een pass naar links, zag hij de opening aan de rechterkant en stelde Mo El Hankouri in staat om te scoren. Een prachtige lichaamsschijnbeweging maakte hij ook. Die krijgt extra glans al je goud draagt.

Rood is een veelvoorkomende kleur bij Willem II. En Oranje. Maar het lijkt er toch op dat steeds meer spelers teruggrijpen naar zwart. Sjiek. Stijlvol. Elegant. En het past het beste bij rood, wit, blauw. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement