Volledig scherm
Trainer Adrie Koster stuurt Willem II bij Auberge du Bonheur het bos in. © Wilber Hack

Traject Willem II naar duel met Emmen loopt via de Warande

Het traject van Willem II naar de thuiswedstrijd van zondag tegen FC Emmen liep dinsdagochtend via de Warande. Op het parkoers van de Warandeloop liep de selectie de frustraties van de bekernederlaag tegen Ajax van zich af. 

Willem II afficheerde de loop in het stukje publiekelijk Tilburgs groen als een besloten training. Pas woensdag staat de spelersgroep op het veld voor een publiek toegankelijke training. De laatste twee trainingen zijn zoals gebruikelijk besloten. De spelersgroep kwam dinsdag rond kwart voor elf naar buiten. Aanvoerder Jordens Peters en Vurnon Anita waren de eersten die het spelershome verlieten. Een minuut of tien later volgde de rest van de selectie. 

Willem II verdedigt zondag in de thuiswedstrijd tegen Emmen de achtste plaats op de ranglijst. Die geeft recht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Met een zege stelt de Tilburgse club alvast een plek in het linkerrijtje veilig. Puntenwinst in het laatste uitduel bij ADO Den Haag is dan toereikend om deelname aan de play-offs veilig te stellen. Volgens de huidige ranglijst zou FC Utrecht de tegenstander zijn.