Volledig scherm
Fran Sol verlaat Willem II. © Toin Damen/Pro Shots

Transfer Fran Sol van Willem II naar Dinamo Kiev alsnog afgerond

videoFran Sol verruilt Willem II definitief voor Dinamo Kiev. De Spaanse spits tekent een vijfjarig contract bij de nummer twee van Oekraïne. Maandagavond ketste de deal nog af, dinsdagochtend bleek toch een akkoord bereikt. Willem II hoopt vandaag nog een opvolger te presenteren. 

De clubs zijn het alsnog eens geworden over een transfersom van 3,5 miljoen voor de overgang van de Spanjaard, die in 2016 neerstreek in Tilburg en sindsdien een onuitwisbare indruk achterliet. Niet alleen vanwege zijn bijzondere band met de achterban van Willem II, maar met name door zijn scoringsdrift. In 79 competitiewedstrijden kwam hij uiteindelijk tot 39 doelpunten. De spits stapt dinsdagmiddag nog op het vliegtuig naar Kiev.

Sol, een jeugdproduct van Real Madrid, komt in Oekraïne terecht bij de dertienvoudig landskampioen en huidige nummer twee van de Premjer Liha. Dinamo Kiev staat na achttien wedstrijden zeven punten achter op koploper en aartsrivaal Shakhtar Donetsk. 

Europees voetbal

Bij Dinamo Kiev kan een felbegeerde wens van Sol in vervulling gaan, omdat de Oekraïners nog Europees actief zijn. Kiev neemt het halverwege februari in de achtste finales van de Europa League op tegen het Griekse Olympiakos Piraeus. 

Clubwatcher Wilber Hack zei maandag het volgende over het vertrek van Fran Sol: