Van Geel: ‘Willem II kan incidenteel boven Feyenoord eindigen’

videoTijdens zijn presentatie als algemeen directeur van Willem II vertelde Martin van Geel maandagmiddag dat de begroting van de Tilburgse club de komende jaren omhoog moet naar zo'n 15 miljoen euro. Komend seizoen bedraagt de begroting 12,5 miljoen euro.

Dat is al meer dan in de afgelopen jaren. Maar volgens Van Geel nog niet genoeg om structureel mee te doen om een plek in de play-offs om Europees  voetbal. En dat is waar hij met Willem II naartoe wil.  Van de begroting van 12,5 miljoen is 3,8 miljoen voor spelers en technische staf. Dat moet volgens Van Geel vijf miljoen worden. 

Van Geel blikte ook nog even terug op zijn vertrek bij Feyenoord. ,,Ik heb vorige week een afscheidsdiner gehad. Daar ben ik door zes mensen toegesproken. Van de directie, de rvc, oud-rvc-leden. Het was één grote lofzang. Toen ik aan de beurt was heb ik gevraagd waarom we eigenlijk bijeen waren, haha.”

Negatieve sfeer 

En meer serieus: Van Geel bespeurde dat er ondanks een succesvolle periode bij Feyenoord (financiële situatie verbeterd, terug in de top-3, accomodatie op orde, vijf prijzen de afgelopen jaren) een negatieve sfeer ronde de club ontstond. ,,Zo van, tijd voor een frisse wind, een schone lei. Toen heb ik bedacht wat er voor mij nog te winnen viel in een negende jaar bij de club en heb ik zelf besloten ermee te stoppen. Willem II is voor mij een heel mooie nieuwe uitdaging.” 

Incidenteel boven Feyenoord

Met de mogelijkheden die de Tilburgse club heeft, denkt Van Geel zelfs dat het incidenteel mogelijk moet zijn om boven Feyenoord te eindigen op de ranglijst. Net zoals in 1988 het geval was, toen Willem II als vierde eindigde en Feyenoord zesde werd.

In Van Geels periode als technisch directeur bij Willem II eindigde de club met Co Adriaanse als trainer zelfs op een tweede plaats. Toen mochten de Tilburgers de Champions League in. Boven Feyenoord eindigde Willem II toen niet: de Rotterdammers werden dat jaar kampioen.

Volledig scherm
Martin van Geel. © Pim Ras Fotografie