Leon Smeets is 25 jaar taalcoach in het betaalde voetbal. Nu nog bij Willem II, voorheen werkte hij onder meer jaren voor PSV.
Volledig scherm
PREMIUM
Leon Smeets is 25 jaar taalcoach in het betaalde voetbal. Nu nog bij Willem II, voorheen werkte hij onder meer jaren voor PSV. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Van robbertje vechten met Zlatan tot ideale leerling Galásek, al 25 jaar op Nederlandse les bij Mister Leon

In de verlengingVan Zlatan tot Tomáš Galásek en Heurelho Gomes. Honderden buitenlandse voetballers leerden hun eerste Nederlandse woordjes van Leon Smeets (67). Ooit een pionier als taalcoach, nu alweer 25 jaar in het vak. Mister Leon over zijn band met Co Adriaanse, het huiswerk van Memphis en het belang van taal. 

 1. Eredivisie is halverwege; nieuwe fase in ‘coronaprotocol’ KNVB

  Eredivisie is halverwege; nieuwe fase in ‘coronapro­to­col’ KNVB

  Toen vorig seizoen de competities in ere- en eerste divisie voortijdig moesten worden gestaakt vanwege het coronavirus, bleek er geen reglement te zijn met betrekking tot promotie, degradatie, kampioenschap en de verdeling van Europese tickets. Dat leverde een hoop gedoe op en zelfs tucht- en rechtszaken. Inmiddels is een en ander dichtgetimmerd met een protocol. Bij de totstandkoming daarvan waren vertegenwoordigers van de KNVB en van de ere- en eerste divisie betrokken.
 1. Bekijk hier alle samenvattingen uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

 2. Samenvatting | TOP Oss - Excelsior
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | TOP Oss - Excelsior

  23 januari