Volledig scherm
Feyenoord-doelpuntenmaker Nicolai Jörgensen in duel met Freek Heerkens van Willem II. © ANP

Verliezend Willem II maakt het Feyenoord lastig (video)

TILBURG – Willem II heeft zondagmiddag in eigen huis verloren van Feyenoord. De Tilburgers boden prima partij, maar de Rotterdamse koploper van de eredivisie ging er uiteindelijk met de winst vandoor: 0-2. De ploeg van coach Erwin van de Looi creëerde genoeg kansen voor een resultaat.

Willem II had het aanvankelijk aardig voor elkaar. De ploeg had het eerste kwartier controle over de wedstrijd. Kort daarop kwam Feyenoord op voorsprong. De zwak spelende Derrick Tshimanga liet zich simpel uitspelen door Bilal Basacikoglu. De rechtsbuiten van Feyenoord zocht en vond spits Nicolai Jörgensen, die fraai (achter het standbeen langs) scoorde. Willem II kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in zijn spel. Met name door de lucht werden de Tilburgers enkele keren gevaarlijk. Freek Heerkens was met een kopbal nog het dichtst bij een doelpunt. Feyenoord zette daar aanvallend weinig tegenover.

Willem II gevaarlijk
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Willem II drong aan, Feyenoord wachtte af. De Tilburgers bleven vooral gevaarlijk door de lucht. Met Bartholomew Ogbeche voor de tegenvallende Thom Haye won Willem II nog wat aan offensieve kracht. Dat bleek ook wel, want de Tricolores stichtten steeds vaker gevaar voor het Rotterdamse doel.

Onrust op tribunes
Een foute inspeelpass van Willem II-aanvoerder Jordens Peters leidde de vrij plotselinge 0-2 van Feyenoord in. Renato Tapia wist raad met dit buitenkansje. Hierop werd het onrustig op de tribunes. Tussen de Willem II’ers zaten blijkbaar ook enkele Feyenoord-fans. Supporters van de Tilburgers konden het gejuich na het Rotterdamse doelpunt niet waarderen. De wedstrijd, die na de tweede Feyenoord-treffer wel beslist was, werd voor 2 minuten stilgelegd. In de slotfase was Willem II nogmaals gevaarlijk via Ogbeche, maar de Nigeriaan kopte net over. Willem II zakt door de nederlaag naar de 16de plaats, Feyenoord blijft uiteraard de 'schadevrije' koploper.Lees de wedstrijd in tweets terug.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
389 stemmen