Volledig scherm

'Veroorzaker van mogelijk duel zonder publiek bij Willem II draait op voor schade'

TILBURG – Willem II directeur Berry van Gool kan er met zijn verstand niet bij dat fans niet beseffen wat Willem II boven het hoofd hangt. Willem II heeft als voorwaardelijke straf een wedstrijd zonder publiek gekregen nadat er vuurwerk werd afgestoken tijdens en het betreden van het veld na de wedstrijd tegen NAC.

Van Gool geeft aan dat de kostenpost van een duel zonder publiek groot is. ,,Geen recette uit losse kaartverkoop, geen horeca-omzet, imagoschade. En fans met een seizoenkaart en sponsors zouden 1/17de deel van hun betaalde geld terug kunnen vragen." Van Gool zegt, mocht het zo ver komen, er alles aan te doen om de boosdoener(s) voor de schade te laten opdraaien. ,,We hebben 4D-camera's aangeschaft waarmee we individuen die zich misdragen er nog makkelijker uit kunnen pikken. Dat kost 80.000 euro, maar is helaas noodzakelijk."

De directeur benadrukt dat '99 procent van de fans' zich goed gedraagt. ,,Maar die paar die dat niet doen, bezorgen ons hoofdbrekens. Hopelijk is er sociale controle op de tribunes. Want een wedstrijd zonder publiek wil toch niemand?"

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
385 stemmen