Directeur Berry van Gool op archiefbeeld.
Volledig scherm
Directeur Berry van Gool op archiefbeeld. © ©Toin Damen

Vertrek Willem II-directeur Van Gool goed geregisseerd: ‘Het is een nette scheiding geworden’

Het vertrek van directeur Berry van Gool, die aanvankelijk deze week naar het trainingskamp in Marbella af zou reizen, is goed geregisseerd door Willem II. Nadat het nieuws om een uur naar buiten kwam ging het vooral om termen als ‘in goed overleg’ en verwijzingen naar de persverklaring.

Van Gool zou ook wel gek zijn om een boekje op te doen over hoe hij de laatste maanden bij Willem II heeft ervaren. Hij vertrekt met een mooie afkoopregeling en zal vast weer elders emplooi vinden. Hij trok nog wel een vergelijking naar een ander soort relaties. ,,De lakens wilden niet meer zoveel wapperen.”

Kortom: er was behoefte aan vers bloed. ,,Je moet het met z’n allen willen doen. Als dat er niet meer in zit is het tijd om uit elkaar te gaan. Ik heb een fantastische periode bij Willem II gehad. Het is een nette scheiding geworden. Ik blijf gewoon de wedstrijden bezoeken.”

Veel verdienste

Paul Gerritse, voorzitter van het stichtingsbestuur en advocaat van beroep, liet zich niet vangen. Hij had op papier een verklaring en beperkte zich tot het voorlezen daarvan. Uit zijn verhaal viel op te maken dat er op een prettige manier is samengewerkt en dat Van Gool veel verdienste heeft gehad voor Willem II.

Het stichtingsbestuur kan bij de club commissarissen ontslaan en benoemen. Dat leidde tot het vertrek van een drietal commissarissen omdat Gerritse en co de kant van Van Gool kozen. Die zou niet in staat zijn om Willem II naar de toekomst te leiden.

Frisse wind

Jan van der Laak en Ruud Vreeman, de twee nog zittende commissarissen, spraken de laatste maanden veelvuldig met Van Gool. Het gerucht circuleerde al dat die in de zomer zou vertrekken. Het belangrijkste argument is nu dat er een frisse wind moet gaan waaien bij Willem II.

Technisch directeur Joris Mathijsen voelde niet de behoefte om op het vertrek van zijn collega-directeur te reageren. Hij verwees naar de persverklaring.