Volledig scherm
Joris Mathijsen (l) met Willem II-directeur Berry van Gool. © ProShots

'Vervanger van Jordens Peters haakte af'

TILBURG - Jordens Peters kan niet naar Heerenveen vertrekken omdat de door Willem II beoogde opvolger op het laatste moment afhaakte. Dat voert technisch manager Joris Mathijsen van de Tilburgse club als reden op voor het mislukken van de transfer na zeven weken onderhandelen.

Beide clubs zouden dinsdagmorgen om half twaalf rond de tafel gaan zitten om de zaken rond Peters af te handelen. Die werd bij aankomst bij het stadion in het kantoor van Mathijsen en directeur Berry van Gool ontboden. Daar werd hem medegedeeld dat de transfer niet door zou gaan. Daarna annuleerde Willem II de gemaakt afspraak met Heerenveen.

Meer geld
De oorzaak ligt bij personen die een rol vertolkten bij de overgang van de Australische verdediger die Willem II op het oog had. Die zouden ineens meer geld vragen, waarop de Tilburgse club maandagavond laat besloot niet met de speler in zee te gaan. ,,We zijn als club nog niet zo ver dat we twee spelers van het kaliber Jordens Peters in de selectie hebben", zegt Mathijsen. ,,Heerenveen heeft ook te lang gewacht met doorpakken. In de korte periode tot 1 september zullen we er niet meer in slagen alsnog een opvolger te vinden."

Peters trainde dinsdagmorgen gewoon met de groep. Hij kreeg van Willem II het advies om niet te reageren op het afketsen van de transfer naar Heerenveen.

Dat de transactie met Peters niet doorgaat betekent niet dat er niets meer zal gebeuren bij Willem II. Volgens Mathijsen zal de club waarschijnlijk woensdag een of twee nieuwe spelers presenteren.