Victor van den Bogert mag van De Graafschap tot volgende week zondag niet op familiebezoek naar Breda.
Volledig scherm
Victor van den Bogert mag van De Graafschap tot volgende week zondag niet op familiebezoek naar Breda. © Orange Pictures / Marcel ter Bals

Victor van den Bogert mag niet naar huis

Victor van den Bogert, door Willem II verhuurd aan De Graafschap, kan zijn opa en oma, zijn vriendin en zijn vrienden in Breda de komende dagen niet bezoeken. De 20-jarige verdediger kreeg woensdag op de club te horen dat hij tot volgende week zondag Brabant moet mijden.

,,Er lag al langer een advies om zo min mogelijk naar Brabant te gaan, maar dat het zo ver zou komen had ik niet verwacht", vertelt Van den Bogert. ,,Na de training zijn er huishoudelijke punten doorgenomen over de manier waarop we om moeten gaan met het coronavirus. Voorlopig anderhalve week dus niet naar Brabant en dat kan nog langer duren.”

De voetballer is door De Graafschap in een hotel in Doetinchem, niet ver van stadion de Vijverberg, ondergebracht. ,,Ik begrijp de maatregel wel. Dit is een goede gelegenheid om de Achterhoek wat beter te leren kennen. Maar ik baal er wel van. Mijn opa en oma zijn erg belangrijk voor mij. Die zie ik dus voorlopig niet. Ik kan wel mijn vader, die in Nijmegen woont, bezoeken.”

Van den Bogert is door Willem II aan De Graafschap verhuurd om ervaring op te doen. Hij heeft het er goed naar zijn zin. ,,Ik heb twee wedstrijden gespeeld en ben een keer ingevallen. Daar leer je veel meer van dan bij die wedstrijden met de beloften van Willem II. Indien er het komende weekeinde door Willem II gespeeld was, zaten ze verlegen om een centrale verdediger. Zo'n situaties heeft zich toen ik er nog zat maar heel weinig voorgedaan”, zegt Van den Bogert, die uitgerekend vorig seizoen tegen Heerenveen zijn debuut maakte in de eredivisie.