Fernando Lewis tussen de supporters op de KingSide
Volledig scherm
Fernando Lewis tussen de supporters op de KingSide © BSR Agency

Vijfhonderd nieuwe aanvragen voor plek op KingSide Willem II

Willem II heeft, ondanks de onzekerheid over de aanwezigheid van fans bij wedstrijden het komende seizoen, liefst meer dan vijfhonderd wachtlijstinschrijvingen van mensen binnen gekregen die een seizoenkaart willen hebben voor de KingSide. Het gaat om bestaande seizoenkaarthouders die naar de KingSide willen verhuizen en om nieuwe fans.

Op de Kingside staan de meest fanatieke supporters van Willem II die zich onderscheiden met liedjes, het maken van de meest fraaie spandoeken en allerlei ludieke acties. De drie vakken achter het doel in de buurt van Ringbaan Zuid bieden plaats aan 2450 supporters. De Tilburgse club kan niet garanderen dat aan alle verzoeken kan worden voldaan omdat de ervaring leert dat de meeste supporters de KingSide jarenlang trouw blijven.

Of dat opnieuw het geval is zal de komende dagen blijken. Vanaf 12 mei hebben supporters de gelegenheid om hun bestaande seizoenkaart te verlengen. Dat kan tot 1 juni. Daarna breekt de zogenaamde ‘verhuisperiode’ aan en krijgen fans mogelijk een ander plekje in het stadion te zoeken. Sommige fans van de KingSide opteerden de afgelopen jaren voor vak E. Op die manier willen ze de sfeer van de KingSide ook op de lange zijde doen beleven. Tussen de KingSide en vak E is het vak voor de uitsupporters gevestigd. Vanaf maandag 15 juni begint de vrije verkoop. 

Willem II verkoopt de seizoenkaarten tegen dezelfde tarieven als het afgelopen jaar,  Een voorgenomen prijsverhoging is niet doorgevoerd. Indien wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden, komt de club de fans tegemoet voor de waarde van het gemiste aantal wedstrijden. Het doorschuiven van de seizoenkaart voor de gemiste wedstrijden naar het seizoen erna is daarbij een mogelijkheid. Een en ander is mede afhankelijk van het aantal wedstrijden dat zonder publiek gespeeld moet worden.