Volledig scherm
Loting eDivisie © BD

Viri Sital in eDivisie voor Willem II in poule met NAC en PSV

Viri Sital begint vrijdagmiddag als Willem II aan de eDivisie, waarbij vertegenwoordigers van de 18 eredivisieclubs het tegen elkaar opnemen op de Playstation 4 en de Xbox One. 

Ook Sem van den Hoof maakt deel uit van het eSports-team van Willem II. Zij vervangen Daniel Kuipers, die er af en toe een potje van maakte vorig seizoen door opzettelijk rode kaarten te pakken.

Ook de opzet van de eDivisie is volledig vernieuwd. Vorig seizoen kende de eDivisie eenzelfde opzet als de Eredivisie met achttien clubs en twee keer zeventien speelrondes. Omdat alleen de eindzege telde in de digitale competitie en degradatie gekoppeld was aan de eredivisie, was er voor veel teams al snel weinig meer om voor te spelen. Daarom is dit seizoen gekozen voor een toernooivorm die meer spanning oplevert. 

Groepsfase

De nieuwe opbouw van de competitie bestaat nog altijd uit twee seizoenshelften. Voor de winterstop zal gestreden worden op de PlayStation 4 en in het nieuwe jaar op de Xbox One waarna een finale gespeeld wordt tussen beide kampioenen. Beide afzonderlijke competities bestaan ditmaal echter uit een groepsfase met drie poules, play-offs en vervolgens een knock-out toernooi.

Bij aanvang van het nieuwe seizoen worden de teams opgesplitst in drie poules van elk zes teams. Deze indeling van de poules geschiedt door een loting uit drie verschillende potten vergelijkbaar met het systeem van de Champions League. Na de loting zullen vijf speelrondes volgen waarin de esporters het op iedere speeldag tweemaal tegen een van de clubs uit hun poule zullen opnemen. De loting heeft opgeleverd dat Willem II in poule B uitkomt tegen PSV, AZ, sc Heerenveen, FC Groningen en NAC. 

Knock-out

De nummers één en twee van iedere poule plaatsen zich automatisch voor het knock-outtoernooi, terwijl de nummers drie en vier in de play-offs de degens kruisen voor de laatste twee tickets voor deze fase. Als alle namen bekend zijn, volgt de knock-outfase waarin van acht spelers in drie rondes toegewerkt wordt naar de winnaar van de betreffende console, die het dus uiteindelijk voor het kampioenschap op zal nemen tegen de winnaar van de andere seizoenshelft.

Volledig scherm
Viri Sital en Sem van den Hoof © Willem II