Volledig scherm
Donis Avdijaj schiet de 3-0 binnen voor Willem II tegen Spakenburg. © ANP

Voor een tientje naar bekerduel Willem II in 1/8ste finale; AFC-fans gewoon in uitvak

De kaartjes voor de bekerwedstrijd van Willem II tegen AFC op 18 december (18.30 uur) kosten voor volwassenen tien euro en voor kinderen tot en met 12 jaar vijf euro. De voorverkoop voor het duel in de 1/8ste finale van de KNVB beker begint donderdag. 

De kaartjes zijn twee keer zo duur als die in de vorige ronde, toen Willem II eveneens een thuiswedstrijd tegen een amateurclub speelde (Spakenburg, 5-0). Dat heeft er meer te maken dat met ingang van de komende ronde sprake is van recettedeling. AFC, koploper in de tweede divisie, krijgt de helft van de opbrengst van de kaartverkoop (na aftrek van kosten) en de prijzen van de kaarten moeten beide clubs gezamenlijk vaststellen. Voor Willem II - AFC geldt vrije verkoop. Seizoenkaarthouders  krijgen geen voorrang bij het kopen van kaarten. 

Uitvak

De fans van AFC die de wedstrijd willen bezoeken, moeten ‘gewoon’ plaatsnemen in het uitvak. Voor de supporters van Spakenburg was een uitzondering gemaakt. Zij kregen de gehele korte zijde aan de Goirlese kant van het stadion tot hun beschikking. Omdat zij met een verplichte buscombi naar Tilburg moesten, bleek de animo niet zo groot als verwacht. Uiteindelijk kwamen er slechts 500 Spakenburg-fans naar de wedstrijd.