Volledig scherm
Bruno Andrade was de laatste doelpuntenmaker van Willem II in een wedstrijd tegen Feyenoord. Sindsdien zijn er 466 minuten zonder Tilburgse goals verstreken. © Proshots

Wie wordt de opvolger van Bruno Andrade?

Willem II gaat woensdagavond op zoek naar een opvolger voor Bruno Andrade. dat was op 12 april 2015 de laatste doelpuntenmaker van de Tilburgse club in een wedstrijd tegen Feyenoord. Daarna is er 466 minuten niet meer gescoord.

De kans is aannemelijk dat Willem II deze keer wel doel treft. Met Fran Sol (vijf doelpunten) en Ben Rienstra (vier goals) lopen de twee meest productieve spelers uit de maand maart bij de Tilburgse club rond. Alleen Bjorn Johnsen kon met zijn vijf doelpunten de Tilburgers bijbenen.

Fran Sol is niet alleen de topscorer van de eredivisie. In het lijstje van de meest waardevolle spelers rukte hij met zijn assist tegen NAC op naar de zesde plaats. Behalve zestien goals zorgde hij voor vier assists. Alireze Jahanbakhsh (AZ) en Steven Berghuis (Feyenoord) voeren dat klassement met hun betrokkenheid bij 26 doelpunten aan.

De laatste speler van Willem II die bij meer goals dan Sol betrokken was, was Denny Landzaat. Die eindigde in het seizoen 2001/2002 op 16 doelpunten en 5 assists. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement