Volledig scherm
Bal © Proshots

Willem II 2 onder Spaans bewind

Javier Rabanal fungeert dit seizoen als coach van Willem II 2, dat maandag de competitie opent met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Spanjaard, afkomstig van Tenerife, combineert die functie met het trainen en coach van Willem II onder 19. Al eerder werkte Rabanal in Canada en China. 

Het tweede elftal van Willem II is dit geen afzonderlijk team meer, maar een mix van eerste elftalspelers, spelers van Willem II onder 19 en spelers die ouder zijn dan 19, maar niet tot de A-selectie horen. Die trainen dit seizoen ook mee met de selectie van onder 19. Nu het geen aparte selectie meer is, is dan naam Jong Willem II komen te vervallen. Het team dat in de divisie Zuid uitkomt krijgt het predikaat Willem II 2 mee.

Voor de competitie van tweede elftallen hebben zich dit seizoen 21 clubs ingeschreven. Vorig seizoen waren dat er maar 16. De competitie is in twee delen opgesplitst. Tot de winterstop is er sprake van een klasse Noord (10 clubs) en een klasse Zuid (11 clubs). De clubs spelen een keer tegen elkaar. Na de winterstop vormen de bovenste vijf uit elke competitie de kampioenspoule. 

In de eerste competitiehelft ontmoet Willem II 2, behalve de reserves van RKC Waalwijk, ook de tweede teams van ADO Den Haag, FC Dordrecht, Excelsior, Eindhoven, Feyenoord, Fortuna Sittard, Helmond Sport, NAC en Roda JC.