Volledig scherm
RKC 2 - Willem II 2 © BD

Willem II 2 verliest topper van RKC 2

Willem II 2 verloor maandagavond in Waalwijk de topper tegen RKC 2. Beide ploegen waren voor de aftrap nog zonder puntenverlies in divisie zuid voor tweede elftallen. Het duel eindigde in een 3-0 zege voor de thuisploeg.

Dat was best opmerkelijk. Bij de Tilburgers deden zeven spelers mee uit de A-selectie. RKC bracht een ploeg binnen de lijnen waarvan de meeste spelers vorig seizoen nog een basisplaats hadden. 

RKC begon veel feller en stond na een half uur door doelpunten van Jari Koenraat en Roland Bergkamp met 2-0 voor. Beide aanvallers van de Waalwijkers doken vrij voor doelman Mattijs Branderhorst op. Die moest in de extra tijd van de tweede helft nog een keer capituleren voor een goal van David Min, die ook al alle vrijheid kreeg van de Tilburgse defensie.

RKC Waalwijk 2 - Willem II 2 3-0 (2-0). scoreverloop: 14. Koenraat 1-0, 27. Bergkamp 2-0, 90 + 2. Min 3-0.
RKC Waalwijk 2: Zielschot; Langras, Meulensteen, Van Weert, Ndefe; Baggerman, Rienstra, Haddouchi (67. De Graauw); Koenraat (83. Min), Bergkamp, Tahiri.
Willem II 2: Branderhorst; Ogenia, Meissner, Van den Bogert, McGarry; Saddiki (78. Bogaers), Kolovos (65. Merabet), Urbanski (72. Bozkurt); Lauwers, Huisman, Croux.