Volledig scherm
Donis Avdijaj zag Kosovo vanaf de bank promoveren naar League C. © Toin Damen

Willem II-aanvaller Avdijaj ziet Kosovo op de bank promoveren in Nations League

Donis Avdijaj was dinsdagavond bankzitter bij de laatste wedstrijd van Kosovo in groep 3 van league D van de Nations League. De aanvaller van Willem II zich zijn land in Pristini met 4-0 winnen van Azerbeidzjan en promoveren naar league C.

Grote man bij de Kosovaren was Arber Zeneli van Heerenveen. Die scoorde drie maal in de afsluitende groepswedstrijd. Avdijaj nam wel zaterdag twee doelpunten voor zijn rekening bij de 5-0 triomf op Malta. Hij fungeerde toen als invaller. 

Kosovo was ingedeeld in een groep met, behalve Azerbeidzjan en Malta, ook de Faroer Eilanden. Het land won vier van de zes groepswedstrijden en speelde twee keer gelijk. 

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.