Volledig scherm
Jordy Croux (midden) tijdens het trainingskamp in Marbella. © Toin Damen/Pro Shots

Willem II-aanvaller Jordy Croux tast de markt af: ‘Misschien beter dat ik andere opties onderzoek’

Jordy Croux van Willem II heeft zijn zaakwaarnemer opdracht gegeven om eens te kijken hoe hij in de markt ligt. De 25-jarige buitenspeler van de Tilburgse club, die zondag bij de wedstrijd tegen NAC niet tot de wedstrijdselectie hoorde, denkt dat er weinig speeltijd voor hem is weggelegd tijdens de tweede competitiehelft.

,,Ik blijf me inzetten voor Willem II zolang ik er onder contract sta”, reageerde de Belg. ,,Maar misschien is het beter voor de club en voor mezelf dat ik andere opties onderzoek. Op mijn leeftijd en voor mijn loopbaan is het belangrijk dat ik zoveel mogelijk aan spelen toe kom.” Croux zegt dat Willem II niet heeft aangegeven dat hij op zoek moet naar een andere club. ,,Maar ik heb het gevoel dat ze in Tilburg niet meer op mij rekenen. De laatste anderhalf jaar was ik al geen vaste basiskracht meer.”

Het contract van de voetballer uit Hasselt met Willem II loopt aan het einde van het seizoen af. Er is een optie voor nog een jaar. Croux maakte in 2016 de overstap van MVV naar Willem II. In eigen land kwam hij eerder uit voor Genk en Leuven. Hij was ook Belgisch jeugdinternational. Dit seizoen kwam Croux tot 290 speelminuten voor Willem II. Hij speelde 58 duels in de eredivisie voor de Tilburgse club.