Volledig scherm
Jordens Peters (links) met ploeggenoot Freek Heerkens. © BSR Agency

Willem II-aanvoerder Peters: ‘Als je in de eredivisie geen fouten maakt, ga je heel veel wedstrijden winnen’

Kansen waren voor beide ploegen schaars zaterdagavond in Tilburg, maar omdat Willem II de ploeg was die de meeste cruciale fouten maakte, was het Vitesse dat de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Dat was de kraakheldere analyse van Willem II-aanvoerder Jordens Peters na afloop van het duel: 0-2.

,,Als ik naar onze wedstrijd kijk, dan moet ik zeggen dat ik ons vandaag onmachtig vond. Vitesse was ook niet heel goed, maar als er één ploeg verdiende om te winnen, waren zij het”, vertelde de aanvoerder voor de camera van FOX Sports. De verdediging van de tricolores zag er bij beide doelpunten niet best uit. ,,Als je ze die goals niet geeft, dan is Vitesse ook geen ploeg die je stuk speelt.”

Bij het eerste doelpunt profiteerde Bryan Linssen van defensief geklungel. Hij legde de bal panklaar voor Jay-Roy Grot: 0-1. ,,Je hoeft hier echt niet te verliezen, maar je geeft die goals gewoon weg. Als je weinig weggeeft in de eredivisie zijn er weinig ploegen die ons stuk spelen.”

Geen Pavlidis

Trainer Adrie Koster moest voorin wat improviseren. Niet Pavlidis, maar Vrousai stond in de punt van de aanval. ,,Door de absentie van Pavlidis misten we balvastheid en stootkracht voorin. Pavlidis speelde vorige week echt een goede wedstrijd.” 

Peters trad tot slot in herhaling. ,,Echt, als je in de eredivisie geen fouten maakt, ga je heel veel wedstrijden winnen. Zeker thuis willen we veel punten pakken. De fans hebben we keihard nodig, maar vandaag hebben we ze niet kunnen geven wat ze van ons verlangden.”

‘Hier heb ik negen jaar voor gewerkt’

Ook het Brabants Dagblad sprak met Jordens Peters. Bekijk het interview hieronder.