Volledig scherm
Jordens Peters op het natte veld in Sittard. © BSR Agency

Willem II-aanvoerder Peters kritisch na zege in Sittard: ‘Hartstikke blij, maar het moet beter’

Willem II boekte zondagmiddag de tweede uitzege op rij. Op een spekglad veld versloegen de Tricolores Fortuna Sittard op eigen terrein: 2-3. Ondanks de zege is aanvoerder Jordens Peters kritisch op zijn ploeg. 

De driepunter werd gerealiseerd op een grasmat die door de regenval nauwelijks bespeelbaar was. Voor de camera's van FOX Sports reageerde Peters op de overwinning in Limburg waarmee de neutrale toeschouwer vermaakt werd. ,,Je weet met zo'n veld dat er van alles in een wedstrijd zal zitten. Het leverde een hoop strijd op.” 

Peters temperde meteen de feestvreugde na afloop van het duel. ,,Hoe we het de tweede helft doen, is niet goed. We zijn beter dan Fortuna, maar lieten dat niet zien. We wonnen geen tweede ballen en gingen teveel op de klok kijken. Het was billenknijpen geblazen. De blijdschap is er niet minder om, maar het moet beter.”

Uitbundig

De overwinning werd in het uitvak uitbundig gevierd. De fans van de Tilburgers kwamen ook zondagmiddag weer in groten getale mee. ,,Een uitvak met zoveel man... Ze steunen ons en dat hadden we vandaag nodig. Het geeft een energieboost op het einde.”

Dankzij de Griekse tandem Pavlidis-Vrousai stonden de treffers op het scorebord. Aanvoerder Peters erkent het belang van het duo, waarvan vooral Pavlidis indruk maakt. ,,Hij is belangrijk voor ons. Vangelis brengt een bepaalde balvastheid en heeft een neusje voor de goal. Dat hebben we nodig. Laat hem alsjeblieft dit niveau vasthouden.”