Volledig scherm
Fran Sol. © Proshots

Willem II biedt PSV alle ruimte: 6-1

nabeschouwingPSV – Willem II was welbeschouwd al geen wedstrijd meer toen een minuut applaus klonk in minuut 20 voor een eerder deze week overleden PSV-supporter. 

Het was op dat moment al 2-0 voor de thuisploeg, die twee keer op doel had gemikt en beide keren raak. De 1-0 vloog via de hand van Willem II-keeper Timon Wellenreuther de kruising in, maar het schot van van Jorrit Hendrix leek toch houdbaar. En even later mocht de vrijgespeelde Steven Bergwijn de hoek uitzoeken vanaf rand zestienmeter, nadat Damil Dankerlui te makkelijk een duel met Angelino had verloren en Atakan Akkaynak te vroeg hapte bij een lichaamsbeweging van Bergwijn.

De eerste grote kans in de wedstrijd – in de vierde minuut - was nochtans voor het goed gestarte Willem II. Na een fraaie aanval over meerdere schijven belandde de bal bij Fran Sol, die doelman Jeroen Zoet passeerde maar slechts de paal raakte.

Maar het leed voor Willem II dat PSV heet was voor rust nog niet geleden. Tussendoor mikte Sol nog een keer op de (buitenkant) paal, maar aan de andere kant schoten ze echt met scherp. Dankzij ingrijpen van de VAR werd een buiteling van Lozano over de uitgestoken voet van Freek Heerkens tot penalty gepromoveerd: 3-0. En vlak voor rust stompte Wellenreuther de bal voor de voeten van Nick Viergever, die het buitenkansje benutte: 4-0.

Sol

Heel even gloorde er hoop in de Tilburgse harten toen Fran Sol na 38 tellen in de tweede helft op aangeven van Diego Palacios de 4-1 binnenprikte, maar nog geen minuut na de hervatting stond het al 5-1 door Nick Viergever.

Uiteindelijk ging Willem II met een 6-1 nederlaag van het veld (Bergwijn scoorde nog) en met vier gele kaarten, voor onder meer drie verdedigers. Dat en de uitslag gaven wel aan waar het pijnpunt lag bij de Tricolores, bij wie Vurnon Anita nog zijn debuut maakte als invaller. In een wedstrijd die Willem II snel zal willen vergeten.