Ook Fernando Lewis kon een nederlaag niet voorkomen.
Volledig scherm
Ook Fernando Lewis kon een nederlaag niet voorkomen. © BSR/SOCCRATES
0
EINDE
2
  • Jay-Roy Grot 55'
  • Tim Matavz 70'

Willem II blijft thuis tobben tegen Vitesse en verliest

NabeschouwingWillem II heeft de negatieve thuisreeks tegen Vitesse zaterdagavond niet kunnen doorbreken. Halverwege was het nog 0-0, na rust drukten de Arnhemmers het lichte overwicht in treffers uit in het goed gevulde Koning Willem II Stadion: 0-2.

Het was een aderlating voor de Tilburgers dat Evangelis Pavlidis vanwege een blessure niet mee kon doen. De spits die vorige week in Zwolle twee keer scoorde bij de 1-3-zege op PEC, werd nu centraal voorin vervangen door zijn landgenoot Marios Vrousai. Het was duidelijk zichtbaar dat hij niet gewend is op die positie te spelen.

Het enige gevaar van Willem II voor rust moest komen van de rechterflank, waar Ché Nunnely met zijn acties en rushes het publiek weer vermaakte. De kansen waren toch vooral voor Vitesse. Het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft was Jay-Roy Grot, die met een keihard schot Timon Wellenreuther verraste. Via de borst van de keeper stuitte de bal weer het veld in.

Grot nu wel trefzeker

In de tweede helft werd de wedstrijd opengebroken door een snelle treffer van de bezoekers. Een fout bij het uitverdedigen van Fernando Lewis werd Willem II fataal, Vitesse profiteerde optimaal; Jay-Roy Grot kon de hoek uitzoeken: 0-1.

Doelpuntenmaker Jay-Roy Grot in duel met Che Nunnely.
Volledig scherm
Doelpuntenmaker Jay-Roy Grot in duel met Che Nunnely. © VI Images

Na een uur spelen mocht de nieuwe spits Paul Gladon zijn debuut maken voor Willem II. Hij verving Pol Llonch. Toen de uit de eigen jeugdopleiding afkomstige Rick Zuijderwijk even later klaar stond voor zijn invalbeurt (en debuut), moest hij toezien dat Vitesse er eerst 0-2 van maakte. Aan het eind van een snelle counter kon Tim Matavz eenvoudig de tweede Arnhemse treffer binnentikken.

Daarmee was de wedstrijd beslist. Willem II kon aanvallend geen vuist maken; Vitesse speelde het restant van de wedstrijd professioneel uit. In de slotfase paste Adrie Koster ook nog een derde wissel toe. Karim Coulibaly kwam in het veld voor Damil Dankerlui.

Volgende week wacht Willem II een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard, zondag om 12.15 uur. Vorig seizoen eindigde dat uitduel in 4-4.

‘Hier heb ik negen jaar voor gewerkt’

Bekijk hier de reactie van Willem II-aanvoerder Jordens Peters.

Lees het liveblog van de wedstrijd hieronder terug.