Mats Kohlert of Willem II celebrates 1-1 during AZ Alkmaar - Willem II NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES
Volledig scherm
Mats Kohlert of Willem II celebrates 1-1 during AZ Alkmaar - Willem II NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency
1
EINDE
3
  • Oussama Idrissi 27'
  • Mats Köhlert 65'
  • Vangelis Pavlidis 78'
  • Mike Trésor Ndayishimiye 84'

Willem II blijft verrassen in de eredivisie: 1-3 winst in Alkmaar

Willem II is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen.Na een moeizame eerste helft in Alkmaar grepen de Tricolores na rust hun kans. Ze bogen een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning op de nummer 2 van de ranglijst.

Bekijk hier de samenvatting van de Tilburgse overwinning op AZ (Premium)

De Tilburgers begonnen in het stadion zonder dak goed aan de wedstrijd, maar langzaam maar zeker kreeg AZ meer grip. De eerste grote kans was na 13 minuten voor Jonas Svensson, die de bal na een goede aanval voor zijn voeten kreeg en hard en laag op doel schoot. Driess Saddiki wierp zich voor het schot en voorkwam zo een treffer.

Die was in de twintigste minuut nog dichterbij, maar Willem II ontsnapte. Eerst toen Owen Wijndal de bal tegen de onderkant lat poeierde, in dezelfde aanval raakte Calvin Stengs de buitenkant paal. Af en toe kwam de ploeg van Adrie Koster toe aan aanvallen. Dat leverde twee kansjes op voor Vangelis Pavlidis, die onbenut bleven.

Tegentreffer

De 1-0 van AZ in de 27ste minuut was dan ook niet onverdiend. Oussama Idrissi kreeg de bal op de linkerflank, mocht van zijn bewaker Bart Nieuwkoop naar binnen trekken en uithalen. De bal vloog langs de graaiende armen van keeper Timon Wellenreuther in de verre hoek: 1-0.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, tot plots de 1-1 uit de lucht kwam vallen. Pol Llonch onderschepte de bal bij het uitverdedigen van AZ en speelde Pavlidis aan. De Boer wist diens schot nog te keren, maar in de rebound knalde Mats Köhlert via een been van een AZ-verdediger raak: 1-1.

Op zoek naar de voorsprong

Daarna ging de thuisploeg weer op zoek naar een voorsprong en aasde Willem II op een tweede buitenkansje. Koster liet Damil Dankerlui invallen voor Ché Nunnely. En net als bij zijn invalbeurt in de Arena was Dankerlui ook nu belangrijk. Hij zette een één-tweetje op met Pavlidis, die aan het eind van de aanval uiterst koelbloedig bleef en keeper De Boer met een stiftje passeerde: 1-2.

In de slotfase gooide AZ alles op de aanval. Koster reageerde door Miquel Nelom in te brengen voor Köhlert. Op het moment dat de Alkmaarders aan wilden zetten voor een slotoffensief, was daar het moment van Mike Trésor Ndayishimiye. Uit stand poeierde hij de bal met een krul over doelman Rody de Boer heen in het net: 1-3.

Wat er in de rust niet in leek te zitten, gebeurde dus toch. Willem II won net als vorig seizoen in Alkmaar en behoudt zo de vierde plaats op de ranglijst. Wat een seizoen! Waar gaat dit eindigen?