Volledig scherm
Michael Woud. © Soccrates/BSR Agency

Willem II breekt contract tweede doelman Woud open

Willem II heeft het contract van doelman Michael Woud opengebroken en verlengd tot 2022. Woud kwam afgelopen zomer over van Sunderland en heeft zich opgewerkt tot tweede keus onder de lat in Tilburg.

De verbintenis van Woud liep nog tot de zomer van 2020 (met een optie op nog eens twee jaar), maar Willem II neemt niet het risico om de doelman volgend jaar transfervrij kwijt te raken. De Nieuw-Zeelander maakt een goede ontwikkeling door in Tilburg en is inmiddels de vaste stand-in van de onbetwiste nummer een Timon Wellenreuther. Concurrent Mattijs Branderhorst koos ervoor om zich in de winterstop te laten verhuren aan NEC. 

Willem II moet Woud deze zomer naar alle waarschijnlijkheid enkele weken missen. De sluitpost is eerste keus bij Nieuw Zeeland onder 20, dat in mei en juni deelneemt aan het WK onder 20 in Polen. Woud kreeg in een eerder stadium verrassend genoeg ook een invitatie voor Oranje onder 20, maar de doelman liet zijn hart spreken en koos voor Nieuw-Zeeland.

Willem II kan vandaag bij het bezoek aan Feyenoord in de Kuip geen beroep doen op Pol Llonch. De Spaanse middenvelder ontbreekt met een bovenbeenblessure die hij vorige week tegen De Graafschap opliep. Thomas Meissner is nog een wedstrijd geschorst. Reserve-spits Kristófer Kristinsson ontbreekt wegens een blessure, maar zal zich wel bij de selectie van IJsland onder 21 voegen. Dat gaat spelen tegen Tsjechië en Qatar.

James McGarry en Elmo Lieftink ontbreken wegens ziekte. De kans is groot dat Vurnon Anita in de Kuip een basisplaats krijgt. Met Atakan Akkaynak en in mindere mate Driess Saddiki heeft trainer Adrie Koster de beschikking over nog twee spelers die verdedigend op het middenveld kunnen spelen.

Door de overwinning op De Graafschap vorige week ziet de situatie er voor Willem II rooskleurig uit. ,,Maar helemaal zeker zijn we nog niet”, zegt trainer Adrie Koster. ,,Daarom moeten we onszelf de druk opleggen dat we punten moeten pakken. Dat zal tegen Feyenoord in de Kuip lastig genoeg zijn.”

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther; Dankerlui, Lewis, Peters, Palacios; Anita, Crowley, Tapia; Vrousai, Isak, Pavlidis.