Volledig scherm
De 0-2 van Bart Vriends © foto: Carla Vos

Willem II buigt in Dongen weer voor Sparta

Willem II heeft zijn eerste wedstrijd zonder de aan Birmingham City verkochte Daniel Crowley niet goed verteerd. De Tilburgse club verloor in Dongen met 0-3 van Sparta, dat met zijn jeugdige voorhoede een frisse indruk achterliet.

Nog meer dan Crowley misten de Tilburgers Pol Llonch, die uit voorzorg aan de kant bleef. Met de Spaanse middenvelder beleefde Willem II tegen Oostende zijn beste minuten in de voorbereiding. Daar stak het veldspel in de eerste helft deze keer schril tegen af.

Willem II, dat vorig seizoen in de voorbereiding met 0-2 van Sparta verloor, beleefde een moeilijke openingsfase. Al na twee minuten lag de bal in het net. Abdou Harroui kon van dichtbij raak schieten. Uit een corner werd het niet veel later 0-2. Bart Vriends kopte binnen het vijfmetergebied raak. Daarna herstelde Willem II, met debutant Joao Queiros in de ploeg, zich enigszins.

Noodrem

Sparta bleef het betere voetbal spelen. Maar Willem II stelde er nu geregeld wat tegenover. Zo trof Vangelis Pavlidis na een knappe aanval het lichaam van Sparta-doelman Coremans. De beste kans voor de pauze was toch weer voor de Rotterdammers. Timon Wellenreuther moest naar de noodrem grijpen een doorbraak van Sparta-spits Ragnar Ache te voorkomen. Hij ontsnapte met geel, maar haalde de vrije trap knap uit de hoek.

Na de rust kwam Dylan Ryan in de ploeg voor Meissner. Heerkens verhuisde naar het centrum van de defensie. Ook Karim Coulibaly (als spits) en Victor van den Bogert kregen nog speelminuten. Het jonge talent Rick Zuijderwijk kreeg last van kramp. Acht minuten na zijn wissel moest Dries Saddiki opnieuw het veld in.

Willem II had zijn zaakjes na de pauze verdedigend beter voor elkaar. De Grieken bleven domineren. Pavlidis, inmiddels in de rol van meest vooruitgeschoven middenvelder, bood Vrousai nog een kans. Maar Coremans redde opnieuw. Sparta had op dat moment al een handvol spelers gewisseld.

Willem II – Sparta 0-2 (0-2). Scoreverloop: 2. Harroui 0-1, 8. Vriends 0-2, 89. Dervisoglu 0-3. Scheidsrechter: Timmer. Gele kaart: Wellenreuther (Willem II).

Willem II: Wellenreuther; Lewis, Meissner (46. Ryan), Queiros, Heerkens (60. Van de Bogert); Dankerlui, Zuijderwijk (68. Saddiki), Saddiki (60. Coulibaly); Vrousai, Pavlidis, Kohlert.