Willem II-captain Peters: ‘Wij wisten al lang dat we het mooiste shirt van Nederland hebben’

videoDat het thuisshirt van Willem II uit het seizoen 1958-59 vrijdag is uitgeroepen tot mooiste shirt aller tijden, mag voor aanvoerder Jordens Peters van de Tilburgse club geen verrassing heten. ,,Gekscherend zeggen wij al heel lang dat we het mooiste shirt van Nederland hebben. Stiekem wisten we het dus zelf al.”

,,Maar het is mooi dat je nu de bevestiging krijgt dat heel veel mensen dit een mooi shirt vinden. Daar ben ik het mee eens. Dat rood-wit-blauw vind ik prachtig. En we zijn alle sponsoren natuurlijk heel dankbaar, maar een shirt zonder sponsor erop heeft iets extra's”, reageerde de verdediger. 

Over het antwoord op de vraag wat het mooiste shirt is waar hij zelf in gespeeld heeft, moest Peters lang nadenken. ,,We hebben een aantal mooie uitshirts gehad, vooral de laatste paar jaren. Maar ik ga altijd voor een thuisshirt. Dat rood-wit-blauwe, gestreepte, vind ik het mooist. We heten niet voor niets de tricolores. Maar welke de mooiste is... Deze (het verkozen shirt uit 1958-59, red.) heeft natuurlijk een mooie rode kraag, maar dan ga ik voor een thuisshirt met een ronde hals.”

Het Willem II tenue uit het seizoen 1958/59 is verkozen tot het mooiste eredivisieshirt ooit. Jordens Peters, aanvoerder van de Tilburgse ploeg, is het daar natuurlijk roerend mee eens.
Volledig scherm
Het Willem II tenue uit het seizoen 1958/59 is verkozen tot het mooiste eredivisieshirt ooit. Jordens Peters, aanvoerder van de Tilburgse ploeg, is het daar natuurlijk roerend mee eens. © Videostill