Volledig scherm
Berry van Gool rekent voor dat Willem II financieel gebaat is bij degradatie van FC Twente. © Proshots

Willem II-directeur Berry van Gool verbaasd over actie FC Twente

Willem II-directeur Berry van Gool heeft verbaasd gereageerd op de mededeling van FC Twente dat die ploeg de afspraak over terugbetaling van teveel ontvangen tv-gelden niet verder wil nakomen.

De Tukkers eindigden voornamelijk door frauduleuze handelingen enkele seizoenen hoog op de eredivisieranglijst en ontvingen daardoor miljoenen aan tv-geld dat het anders niet zou hebben gekregen. Dat ging ten koste van andere clubs. 

Compenseren

FC Twente-directeur Onno Jacobs zegde twee jaar geleden toe dat Twente de andere clubs drie jaar lang met een totaalbedrag van bijna 1,5 miljoen zou compenseren. Bovendien hadden de fans van bezoekende clubs één seizoen lang gratis toegang in de Grolsch Veste, wat Twente ook nog eens drie ton kostte.

Nu de FC Twente is gedegradeerd, wil FC Twente van de afspraak af. De club heeft één keer een kleine vijf ton betaald en de bezoekende supporters een seizoen lang gratis binnengelaten. 

Overeenkomst

Willem II-directeur Van Gool zegt een aantal stukken voor de ECV-vergadering van woensdag nog te moeten bestuderen. Hij heeft al wel van het voornemen van FC Twente gehoord.  ,,Dat zou bijzonder zijn. Afspraak is afspraak en wat mij betreft ligt er een overeenkomst", aldus Van Gool. ,,Maar nogmaals, eerst wil ik even goed zijn wat FC Twente nou precies voor stukken over dit onderwerp heeft aangeleverd voor de vergadering voordat ik er dieper op in ga. 

Volledig scherm
FC Twente wil na de degradatie gemaakte afspraken plots niet meer nakomen. © ANP
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement