Het stadion van Willem II
Volledig scherm
Het stadion van Willem II © BSR/SOCCRATES

Willem II en RKC schrappen trainingen tot en met 6 april

Willem II en RKC schrapt alle trainingen en andere activiteiten tot en met 6 april. De clubs volgt daarmee de aanvullende maatregelen en adviezen van de overheid met betrekking tot het coronavirus. De KNVB had de clubs in een dwingend advies gevraagd om die maatregelen op te volgen. 

Het Koning Willem II-stadion is met onmiddellijke ingang gesloten. De receptie en de fanshop van de Tilburgse club gingen al eerder dicht, maar de clubs had een paar medewerkers beschikbaar om fans telefonisch te woord te staan. Die service is nu ook komen te  vervallen. 

Voor RKC was de brief ook al aanleiding om de spelers tot en met 6 april niet meer bij elkaar te laten komen. Dat verklaarde algemeen directeur Frank van Mosselveld. De spelersgroep kreeg per app een trainingsschema toegestuurd dat de komende drie weken gevolgd kan worden. Het gaat dan om looptrainingen en oefeningen die zonder apparatuur thuis afgewerkt kunnen worden. 

Ook FC Den Bosch en TOP Oss leggen vooralsnog het werk neer

De directeur van RKC schat dat er in het gunstige geval begin mei weer gespeeld kan worden. ,,Dan zal het nog een hele klus zijn om de competitie af te maken, ook al zou het EK worden geschrapt”, zegt hij. ,,De contracten van de meeste spelers lopen tot eind juni. Voor die tijd zul je toch klaar moeten zijn.”

Dinsdag buigt de UEFA zich in een digitaal overleg met de Europese voetbalbonden over wat er met de competities moet gebeuren en over de vraag of het EK wel door kan gaan.