Algemeen directeur van Willem II Martin van Geel (l).
Volledig scherm
Algemeen directeur van Willem II Martin van Geel (l). © BSR Agency

Willem II en RKC vragen arbeidstijdverkorting aan voor spelers en personeel

Willem II en RKC Waalwijk hebben arbeidstijdverkorting aangevraagd voor personeel en spelers, die door het sluiten van de stadions en de trainingsvelden in Tilburg en Waalwijk geen arbeid meer kunnen verrichten. Dat vertelden de algemeen directeuren Martin van Geel en Frank van Mosselveld maandagmiddag.

Met een dergelijk verzoek proberen de beide clubs de gevolgen op te vangen nu ze minimaal al drie weken zonder inkomsten zitten. Als later de competitie ook nog eens met wedstrijden zonder publiek uitgespeeld zou worden is de schadepost groot. RKC zou thuis nog Willem II en Feyenoord ontvangen. Willem II heeft nog onder meer een thuisduel met Ajax tegemoet.

RKC Waalwijk heeft de horeca in eigen beheer. Dat ligt nu helemaal stil. Ook personeel dat betrokken is bij de ticketverkoop en de businessfaciliteiten kan geen werkzaamheden meer verrichten. Willem II heeft zijn horeca-activiteiten verpacht aan Bonheur, maar ook veel mensen in dienst die betrokken zijn bij de organisatie van de wedstrijden. 

FC Den Bosch

Ook FC Den Bosch is maandag begonnen met het aanvragen van tijdelijke werkloosheidsuitkeringen voor de spelers en leden van de technische staf. Volgens woordvoerster Ester Bal gebeurt dat omdat de spelers ‘volledig teruggegaan zijn naar nul’, nu de hele club op slot gegaan is.