Volledig scherm
Diego Palacios (l) in actie voor Ecuador op het WK onder 20 in Polen. © imago images / Newspix

Willem II’er Diego Palacios beslist na het WK over zijn toekomst

Diego Palacios beslist na het WK in Polen voor landenteam onder 20 waar hij zijn voetballoopbaan voortzet. De bijna 20-jarige linksback uit Ecuador werd het afgelopen seizoen door zijn club Aucas verhuurd aan Willem II, waar hij een goede indruk achterliet. 

Met Ecuador bereikte hij de kwartfinale van het WK. Daarin is Verenigde Staten zaterdag de tegenstander. De winnaar van het duel in Gdynia speelt tegen de winnaar van Zuid-Korea - Senegal. Ecuador werd begin dit jaar Zuid-Amerikaanse kampioen.

In de selectie onder 20 spelen zes spelers van de club Aucas, waarvan Danny Walker de directeur is. Hij stalde er de spelers van zijn academie. Walker Die is goed bevriend met Piet de Visser, die hem met raad en daad bijstaat en regelmatig gast is bij de academie. 

Walker, die tevens als belangenbehartiger optreedt voor zijn spelers, heeft al een paar gesprekken met Barcelona achter de rug. Dat wil de aanvallend ingestelde linksback bij het filiaal opleiden om hem dan eventueel over te hevelen naar de A-selectie. Ajax ziet in Palacios een opvolger voor de vertrekkende Daley Sinkgraven. Tijdens het WK in Polen zijn meer clubs in Palacios geïnteresseerd geraakt.