Volledig scherm
Aras Özbiliz staat in de basis bij Armenen. © Soccrates

Willem II’er Özbiliz disciplinair geschorst, Kristinsson gaat vertrekken

Aanvaller Aras Özbiliz is door Willem II disciplinair geschorst. De Armeniër weigerde zaterdag in te vallen in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-2), zo verklaarde trainer Adrie Koster maandagmiddag. Hij mist in ieder geval dinsdag het duel met Heracles Almelo.

Hoe lang Özbiliz buiten de selectie zal worden gehouden, is nog niet duidelijk. De Tilburgse club praat deze week met de speler, die vorige week nog speeltijd kreeg bij  de nationale ploeg van Armenië. 

Willem II raakte nog een speler kwijt. Kristófer Kristinsson is teruggezet naar de selectie van onder 19. De reden is dat er na maanden onderhandelen geen overeenstemming werd bereikt over contractverlenging. Over de termijn van een nieuwe verbintenis wilde technisch directeur Joris Mathijsen niets zeggen. ,,We maken voor spelers een sportief plan. Het is belangrijk dat ze zich daar in kunnen vinden", aldus Mathijsen. ,,Hij maakt een andere keuze. Dan geven wij de voorkeur aan spelers en talenten die wel graag bij Willem II zijn.”